مدیریت مالی

معرفی رشته:

در یک تعریف کلان می‌‌توان مدیر مالی را یکی از ارکان اصلی هر سازمان یا شرکت (اعم از دولتی، خصوصی یا سهامی عام) در نظر گرفت که همپای مدیر اجرایی، مدیر نیروی انسانی و سایر مدیران، شرکت را در حرکت به سمت اهداف خود راهبری می‌کند. مدیر مالی ضمن نظارت بر درآمدها و هزینه‌‌های شرکت، منابع مالی سازمان اعم از وجوه نقد، دارایی‌‌های سرمایه‌‌ای، اوراق بهادار و را در جهت اهداف سازمان به صورت کارا و اثربخش هدایت می‌کند.

این حوزه همان‌‌گونه که از نام آن نیز پیداست، ترکیبی از مدیریت و مالی است. حتی گاهی این‌گونه نیز گفته می‌‌شود که در مدیریت مالی، اصول عمومی مدیریت در منابع مالی اعمال می‌شود.

مدیر مالی یک شرکت ضمن مشخص کردن دارایی‌‌‌‌های ثابت، سرمایه‌‌ای و جاری، تصمیماتی را در حوزه تامین وجوه، اخذ وام یا سرمایه‌گذاری اتخاذ می‌کند که این تصمیمات در رشد، رقابت و حتی بقای سازمان نقشی کلیدی را ایفا می‌کند. لذا اغلب سازمان‌‌های متوسط یا بزرگ در انتخاب فرد مناسب برای این ایفای این نقش، حساسیت بسیار زیادی به خرج داده و به دنبال افراد مستعد و با سابقه می‌‌گردند.

 
 
 
مزایایی رشته:
فارغ‌التحصیلان این رشته نباید انتظار داشته باشند که به محض اتمام تحصیل بتوانند به عنوان مدیر مالی در یک شرکت بزرگ یا حتی متوسط مشغول به کار شوند، زیرا
 همان‌‌گونه که اشاره شد، این موقعیت شغلی یکی از ارکان بسیار حساس در سازمان بوده و داشتن تجربه از الزامات آن است. اما خوشبختانه موقعیت‌‌های شغلی دیگری نیز پیش روی فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد تا در آنجا به کسب تجربه بپردازند.

با یک نگاه کلی به ترکیب پرسنل در بانک‌‌ها، شرکت‌‌های بیمه، شرکت‌‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌‌های مشاوره مالی و سرمایه‌‌گذاری و نیز شرکت‌‌های فعال در گوشه و کنار بورس اوراق بهادار، می‌‌توانید تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان مدیریت مالی را ببینید که در حال ایفای نقش هستند. فعالیت این افراد در حوزه‌‌های مختلفی به عنوان تحلیلگر مالی و اقتصادی، مشاور مالی، معامله‌گر، مدیر پرتفوی و بسیاری موارد مشابه صورت می‌‌گیرد.

 
 

 
 

بازار کار رشته مدیریت مالی به چه صورت است؟

در سال‌‌های اخیر و با رشد بازار سرمایه، بازار کار فارغ‌التحصیلان مدیریت مالی در شرکت‌‌های مرتبط با این بازار نیز توسعه یافته است. بسیاری از افراد با شرکت در آزمون‌‌های بازار سرمایه اقدام به اخذ گواهینامه‌‌های حرفه‌‌ای بازار کرده و در شرکت‌‌های کارگزاری، سبدگردانی، تامین سرمایه و بسیاری شرکت‌‌های دیگر مرتبط با این بازار مشغول به کار می‌شوند. از سوی دیگر، حسب نیازهای تخصصی در هر یک از این مشاغل، این افراد اقدام به کسب مهارت‌‌های نرم‌افزاری، برنامه‌‌نویسی یا تحلیلی نیز می‌کنند. 

 

 

 
 
 
کد رشته مدیریت مالی: 15835 
تاریخ به روز رسانی:
1401/04/15
تعداد بازدید:
602
Powered by DorsaPortal