معرفی رشته:
این حوزه همانگونه که از نام آن نیز پیداست، ترکیبی از مدیریت و مالی است. حتی گاهی اینگونه نیز گفته میشود که در مدیریت مالی، اصول عمومی مدیریت در منابع مالی اعمال میشود.
مدیر مالی یک شرکت ضمن مشخص کردن داراییهای ثابت، سرمایهای و جاری، تصمیماتی را در حوزه تامین وجوه، اخذ وام یا سرمایهگذاری اتخاذ میکند که این تصمیمات در رشد، رقابت و حتی بقای سازمان نقشی کلیدی را ایفا میکند. لذا اغلب سازمانهای متوسط یا بزرگ در انتخاب فرد مناسب برای این ایفای این نقش، حساسیت بسیار زیادی به خرج داده و به دنبال افراد مستعد و با سابقه میگردند.
با یک نگاه کلی به ترکیب پرسنل در بانکها، شرکتهای بیمه، شرکتهای سرمایهگذاری، شرکتهای مشاوره مالی و سرمایهگذاری و نیز شرکتهای فعال در گوشه و کنار بورس اوراق بهادار، میتوانید تعداد زیادی از فارغالتحصیلان مدیریت مالی را ببینید که در حال ایفای نقش هستند. فعالیت این افراد در حوزههای مختلفی به عنوان تحلیلگر مالی و اقتصادی، مشاور مالی، معاملهگر، مدیر پرتفوی و بسیاری موارد مشابه صورت میگیرد.
در سالهای اخیر و با رشد بازار سرمایه، بازار کار فارغالتحصیلان مدیریت مالی در شرکتهای مرتبط با این بازار نیز توسعه یافته است. بسیاری از افراد با شرکت در آزمونهای بازار سرمایه اقدام به اخذ گواهینامههای حرفهای بازار کرده و در شرکتهای کارگزاری، سبدگردانی، تامین سرمایه و بسیاری شرکتهای دیگر مرتبط با این بازار مشغول به کار میشوند. از سوی دیگر، حسب نیازهای تخصصی در هر یک از این مشاغل، این افراد اقدام به کسب مهارتهای نرمافزاری، برنامهنویسی یا تحلیلی نیز میکنند.