معرفی رشته:
همچنین افرادی که به جزئیات توجه میکنند و در حل مسائل به صورت خلاقانه تبحر دارند، میتوانند در این رشته تحصیلی موفقتر ظاهر شوند. در کنار همه این موارد، نباید نقش دانش فنی را نیز از یاد برد. به طور کلی داشتن خلاقیت و ذوق هنری در کنار آشنایی با روشهای فنی و اجرایی، به موفقیت هر چه بیشتر معماران داخلی کمک کند.
همچنین باید توجه داشت که مهندس معمار روند کلی ساختمان از جمله کاربری ساختمان، برنامه فیزیکی، لکهگذاری فضایی، سیرکولاسیون، پیریزی، سقفها، بازشوها و فرم کلی ساختمان را طراحی میکند ولی معمار داخلی به جنبههای زیبایی شناختی، کاربردی بودن، طراحی مبلمان و طراحی فضاهای داخلی بر اساس نیازها و شرایط محیطی می پردازد.
فارغ التحصیل رشته معماری داخلی در چه کارها و صنایعی میتواند شاغل شود؟
به طور کلی افرادی که در رشته های مرتبط با معماری فارغ التحصیل میشوند، هم میتوانند در آزمونهای استخدامی ادارات و موسسات مختلف شرکت کنند و هم میتوانند در بازار کار آزاد مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان رشته معماری داخلی می توانند دفتر طراحی شخصی تاسیس کنند و به طور مستقیم با کارفرمایان مشغول به همکاری شوند. همچنین میتوانند با معماران و شرکتهای مهندسی مختلف همکاری کنند و فعالیتهای طراحی و اجرایی انجام دهند. در ذیل شرح مختصری از فعالیتهای مرتبط با معماری داخلی آورده شده است:
بازار کار رشته معماری داخلی به چه صورت است؟
ذکر این نکته حائز اهمیت است که یک معمار داخلی موفق، لزوما تحصیلات دانشگاهی بالایی ندارد چراکه بازار کار رشتههای مرتبط با معماری از جمله معماری داخلی، پیش از آن که نیاز به تحصیلات و مدرک دانشگاهی داشته باشند، به تلاشهای فردی دانشجو و آموختههای حاصل از تمرین و ممارست وی نیاز دارند. اینکه چه دانشگاهی و چه مدرکی حاصل تحصیلات دانشجو بوده است، صرفا در گام بعدی لحاظ میشود و مهمتر از همه، سطح مهارتی و توانایی های فارغ التحصیل خواهد بود که تفاوتها را رقم می زند. بازار کار برای رشته معماری داخلی متنوع و گسترده است و فارغ التحصیلان دارای مهارت و توانایی میتوانند به خوبی در بازار کار شاغل شوند.
برای فارغ التحصیلان معماری داخلی میتوان بازار کار را در بازهای به وسعت اشتغال در یک دفتر فنی و مهندسی تا تاسیس شرکتهای طراحی داخلی تعریف کرد. همچنین، دانشآموختگان این رشته می توانند در آزمون های استخدامی سازمانهای مختلف شرکت کنند و در کنار آن، پروانه اشتغال به کار مهندسی را نیز کسب کنند. ولی تجربه نشان داده است که اکثر فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار خارج از چارچوب اداری مشغول به فعالیت هستند.
موقعیت شغلی دیگری که میتوان برای یک معمار متصور شد، طراحی داخلی فضاها و همچنین طراحی نمای پروژههای مختلف است که هر کدام بسته به نوع طرح و نیاز کارفرما دارای حق الزحمههای متفاوتی خواهد بود. امروزه بسیاری از کارفرمایان به دنبال ساختمانهایی با کیفیت و در عین حال جذاب می باشند. این دقیقا همان چیزی است که یک معمار داخلی می تواند در برخورد با یک موضوع و مسئله طراحی انجام دهد.