معرفی رشته:
دروس رشته مهندسی شهرسازی ترکیبی از رشتههای متفاوت است که همه در شکلگیری شهر تاثیر گذارند به همین علت رشته شهرسازی در عین تخصصی بودن به عنوان یک رشته میان رشتهای شناخته میشود که زمینههای گوناگون در سطوح روستایی، شهری و منطقهای از یک سو و سطوح فنی، انسانی و محیطی از سوی دیگر را در بر میگیرد. یک شهرساز در کنار نقش خود سیاستگذار و هماهنگ کننده معماران، مهندسین عمران، اقتصاد دانان و جامعهشناسان در محیط شهری است.
فارغ التحصیل رشته مهندسی شهرسازی در چه کارها و صنایعی میتواند شاغل شود؟
فارغ التحصیل رشته مهندسی شهرسازی با توجه به آموختههای خود، میتواند در نهادهای مختلف شهرسازی کشور، مانند مواردی که در زیر آمدهاند مشغول به کار شود:
همچنین شرکتهای خصوصی و مهندسین مشاور فعال در زمینه تهیه طرحها و برنامههای شهری، بیشتر بازار کار فارغ التحصیلان این رشته را تشکیل میدهند و در کنار آن مهندس شهرساز با قبولی در آزمون نطام مهندسی میتواند پروانه اشتغال به کار و حق امضا دریافت کند.
بازار کار رشته مهندسی شهرسازی به چه صورت است؟
رشته مهندسی شهرسازی از جمله رشتههایی است که بازار کار گستردهای دارد که به موارد جزئیتر آن در سوال قبل اشاره شد. کارفرمای بیشتر پروژههای شهری شهرداری است که معمولا پروژه را به شرکتهای مهندسی مشاور میسپارد؛ متخصص شهرساز با همکاری با این دفاتر، میتواند نقش موثری در توسعه شهری داشته باشد.
همچنین طیف وسیعی از نرمافزارها، از برنامههای آماری و تحلیلی گرفته تا برنامههای مدلسازی و طراحی برای کار روی مسائل شهری مورد نیاز است که فارغ التحصیل رشته مهندسی شهرسازی جهت ایجاد تمایز نسبت به سایر افراد جویای کار میتواند روی یادگیری آنها سرمایهگذاری کند.
در کنار مهارتهای یاد شده مهارت نوشتن و همکاری با نشریات فعال محلی به متخصص این رشته در تاثیرگذاری بیشتر روی مسائل شهری کمک میکند.